Lokacija

Ribnjak 1961

Ribnjaci su smješteni u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, u blizini grada Bjelovara na glavnom prometnom pravcu Bjelovar – Čazma – Zagreb. 

Udaljeni su 20 km od Bjelovara (u smjeru Čazme), 8 km od Čazme ( u smjeru Bjelovara) i 60 km od Zagreba. Povezani su  asfaltnom prometnicom s glavnim prometnim pravcem . Prilaz ribnjacima dostupan je svim prijevoznim sredstvima.

Zbog povoljnog i primamljivog geografskog položaja nalaze se na križištu trgovačkih  puteva koje pogoduje razvoju uzgoja i prodaje ribe, te nabave.

Zbog povoljenih klimatskih uvjeta, vrlo bogate flore i faune i suvremene tehnologije uzgoja slatkovodne ribe trudimo se uzgojit što kvalitetniju ribu pri tomo ne narušavajući prirodnu ravnotežu ekološkog sustava. Takav razvoj ribnjačarstva danas nas je lansirao među tri glavna proizvođača slatkovodne ribe u regiji, s tenedecijama daljnjeg razvoja i rasta.

Ribnjaci su povezani s rijekom Česmom. Napajaju se najvećim djelom oborisnkim vodama. Glavni kanali i potoci napajanja su: Vagovina, Batinovac, te potok Šokot.

Lokacija
Ribnjak Štefanje

Od 1999. godine tvrtka Ribnjak 1961 povećava svoje proizvodne kapacitete i na proizvodne površine smještene u Starom Štefanju cca 300 ha i ostvaruje ukupno godišnju proizvodnju veću od 500 tona slatkovodne ribe svih kategorija i vrsta u oba poslovna subjekta. Ribnjak Štefanje d.o.o. zapošljava 12 radnika.

Osim proizvodnje puno se radi na očuvanju prirode i edukaciji o važnosti proizvodnje riba za očuvanje bioraznolikosti ovog područja. Veliku važnost u edukaciji stanovništva ima i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Bjelovarsko bilogorske županije iz Čazme s kojom zadnjih nekoliko godina imamo jako dobru suradnju gdje sve više izletnika posjećuje edukativne staze koje se nalaze na samim ribnjacima.
Lokacija
O nama

Tvrtka Ribnjak 1961. d.o.o. danas zapošljava 19 ljudi s iznimno bogatim iskustvom u ribnjačarstvu koji već dugi niz godina ostvaruju uspješnu proizvodnju na proizvodnim površinama od 400 ha u Sišćanima.

Kontakt

Nazovite nas +385 43 776 208
Sišćani 60, 43240, Čazma
prodaja@ribnjaksiscani.com